Kvalita

Naše společnost je certifikována mezinárodním potravinářským standardem IFS

Od poloviny roku 2016 máme certifikovánu halu pro bezlepkovou výrobu jako GLUTEN FREE.

Vlastní laboratoř – stanovení lepku

Výrobky si testujeme ve vlastní laboratoři – používáme ELISA automat, což je zařízení, které většinu testu dělá samo a vyhodnotí množství lepku ve vzorku.

Zároveň každou výrobu každého bezlepkového výrobku necháváme testovat v akreditované laboratoři na obsah lepku.

Akreditovaná i naše laboratoř používají metodu Gluten RIDASCREEN.

Všechny hotové bezlepkové výrobky mají obsah gliadinu do 20 mg/kg, takový je i legislativní limit pro označení „BEZ LEPKU“.

bára- laborka male\

 

Vlastní laboratoř – mikrobiologická část

Součástí naší vlastní laboratoře je i mikrobiologická část, kde si jsme schopni testovat základní mikrobiologická stanovení.

Vlastní laboratoř – stanovení kvality mouky

Další částí laboratoře je oddíl na stanovení kvality nakupovaných mouk. Pomocí přístrojů si jsme schopni stanovit tažnost, pružnost, granulaci a vlhkost nakupované mouky.